Időkorlát Lejárt!

A vásárlási időkorlát lejárt a következő vásárlásánál:

Hamarosan lejár az időkorlát

jegyek vásárlási időkorlátja 01:00 percen belül lejár.
Ezután a foglat helyeket más megvásárolhatja Ön elől.

BROADWAY.HU

Ez az esemény már megrendezésre került, így jegyet már nem tudsz vásárolni rá. Ha részt vettél az eseményen, írj róla értékelést, vagy olvasd el, mások mit mondanak róla!

Borral folyó Kánaán - borséta a budai Várnegyed nyugati pincerendszerében


Budai Vár

2019. szeptember 20. 16:00

Tudta, hogy középkorban a budai bor volt a Várhegyen élők egyik legfontosabb kereskedelmi árucikke, egyben bevételi forrása? A budai és pesti polgárok között hosszú ideig vámháború dúlt? Fehérrel vagy vörössel koccintottak a budaiak? Tényleg egy fóti pincében született a fröccs? A király, I. Ferenc József és Jókai Mór személyesen beszélgettek a filoxéra elleni küzdelemről?

Sétánk során bemutatjuk Buda és környékének borászati történetét az első szőlőtőkéktől egészen a Borfesztiválig. Szót ejtünk kerülőkről, vincellérekről, korcsolyásokról, mesélünk németekről, rácokról és zsidókról. A nyugati pincerendszerben megnézzük, hogyan tárolták a budaiak a méltán híres nedűt, majd egy pohár bor kóstolósával zárjuk utunkat.

Találkozás a Dísz téren, az Öreg huszár szobor előtt. (Budapest, I. kerület, Dísz tér)

A nyugati pincerendszerben az útvonal nem akadálymentesített, a lépcsők meredekek, kérjük, ezt vegye figyelembe jelentkezéskor.

Időtartam: 90 perc

Jegyek csak elővételben kaphatók, közvetlen a vezetés előtt, a helyszínen jegy vásárlása nem lehetséges. 

A Borral folyó Kánaán című borsétára vásárolt jegy nem jogosít fel a Budapest Borfesztiválra történő belépésre.